Vinjesafari - Sankesafari

lørdag 23.07 kl. 12.00
Høgfjellssafari Inasolem 3

Sankesafari

På denne turen leiter vi etter planter med ymse bruksformål, både mat, krydder og medisin. Vi hoppar òg innom giftplanter vi møter på vegen, men fortrinnsvis let vi vere å smake på dei. Det blir neppe moglegheit for å eta seg mett på det ein kjem over i løpet av turen, men dersom du ønskar å lære korleis ein kan krydre brennevin med urtar frå fjellet er dette absolutt noko for deg!

Kjøp

Gradering: Grøn

Plassar: 20 per safari

Pris: 350,-

Tidspunkt: Laurdag 12:00-14:00

Oppmøte: DNT ungs turinformasjon

Utstyr: 

  • Fjellsko/gode tursko
  • Turklede 
  • Kikkert (om du har)
  • Notatblokk kan også vere kjekt å ha med

Oppmøte: DNT ung sin turinformasjon

I regi av Ung Botaniker

Gradering av turar

Grøn (Enkel): Dette er stort sett korte og enkle turar som passar for alle, utan krav til spesielle ferdigheter eller utstyr. 

Blå (Midddels): Dette er turar som passer for deg som har grunnleggjande turferdigheter og er i normal fysisk form.

Raud (Krevande): Turar merka med raudt passer for erfarne turgåere, med god utholdenhet. Turane krev ofte gode tursko og bekledning. 

Svart (Ekstra krevande): Dette er turar som passar for erfarne fjellfolk, med god fysikk, styrke og utholdenhet. Gode tursko og bekledning trengs på desse turane. På desse turane vil me stille med nødvendig utstyr som stegjern, tau og sele etc. 

Merk at uforutsette hendingar som er utanfor Vinjerocks kontroll ikkje gjev krav på refusjon for allereie betalte aktivitetar.