Sankesafari

Høgfjellssafari Inasolem 3

Sankesafari

På denne turen leiter me etter planter med ymse bruksformål, både mat, krydder og medisin. Me hoppar òg innom giftplanter me møter på vegen, men fortrinnsvis let me vere å smake på dei. Det blir neppe moglegheit for å eta seg mett på det ein kjem over i løpet av turen, men dersom du ønskar å lære korleis ein kan krydre brennevin med urtar frå fjellet er dette absolutt noko for deg!

I regi av Norges sopp- og nyttevekstforbund.

Ting sankesafri

Gradering: Grøn

Antal plassar: 20

Pris: 350,-

Tidspunkt:

  • fredag 13:00 -15:00
  • lørdag 12:00 -14:00 

Utstyr:

  • Fjellsko/gode tursko
  • Turklede 
  • Notatblokk kan også vere kjekt å ha med

Oppmøte: Over vegen frå turinformasjonen, skilt med "Møteplass"

Gradering av turar

Grøn (Enkel): Dette er stort sett korte og enkle turar som passar for alle, utan krav til spesielle ferdigheter eller utstyr. 

Blå (Midddels): Dette er turar som passer for deg som har grunnleggjande turferdigheter og er i normal fysisk form.

Raud (Krevande): Turar merka med raudt passer for erfarne turgåere, med god utholdenhet. Turane krev ofte gode tursko og bekledning. 

Svart (Ekstra krevande): Dette er turar som passar for erfarne fjellfolk, med god fysikk, styrke og utholdenhet. Gode tursko og bekledning trengs på desse turane. På desse turane vil me stille med nødvendig utstyr som stegjern, tau og sele etc. 

Merk at uforutsette hendingar som er utanfor Vinjerocks kontroll ikkje gjev krav på refusjon for allereie betalte aktivitetar.