Panoramatur til Utsikten

torsdag 18.07 kl. 10.00
DSC 9484 Mix John Arvid Johnsen Vinjerock 2018 Camp (Utsikten)

Panoramatur til Utsikten (1485 moh.)

Treng du eit avbrekk frå festivallivet? Kva med å bli med på ein tur med DNT ung på panoramatur til Utsikten? Dette er ein kort/mellomlang tur som med litt værflaks kan by på ein utrolig panoramautsikt over Jotunheimen. Me fylgjer DNT-stien mot Yksendalsbu ein bit før me ved stikrysset tek mot høgre opp og mot toppen. Her kan ein som gruppe også velje å gå vidare til det høgaste punktet på fjellryggen, Skjenegge, som ruvar 1607 moh. 

Turen inneheld ingen eksponerte parti, og det einaste partiet som kjennest luftig er sjølve toppen. Delar av turen går i ur og ulendt terreng og me må forvente å passera nokre snøfonner mot toppen. Det kan difor vere lurt å ha på gode og solide sko.

Turen er beregna til ca. 3-4 timar med ganghastigheit på 3 km/t. Tidsbruk vil sjølvsagt avhenge av vær- og gruppeforhald. Gje beskjed til turleiar(ar) om du har behov for tilpasninger på turen.

Ting panoramatur til Utsikten

Gradering: Grøn

Plassar: 12 per tur

Pris: 350,- 

Tidspunkt:

  • Torsdag 10:00-14:00 

Utstyr: 

  • Stor og god matpakke
  • Stor vannflaske
  • Gode sko 
  • Varme klær 
  • Sitteunderlag
  • Solbriller og solkrem

Oppmøte: Over vegen frå turinformasjonen, skilt med "Møteplass" 15 minutter før avgang.

Turen er i regi av DNT ung

Gradering av turar

Grøn (Enkel): Dette er stort sett korte og enkle turar som passar for alle, utan krav til spesielle ferdigheter eller utstyr. 

Blå (Midddels): Dette er turar som passer for deg som har grunnleggjande turferdigheter og er i normal fysisk form.

Raud (Krevande): Turar merka med raudt passer for erfarne turgåere, med god utholdenhet. Turane krev ofte gode tursko og bekledning. 

Svart (Ekstra krevande): Dette er turar som passar for erfarne fjellfolk, med god fysikk, styrke og utholdenhet. Gode tursko og bekledning trengs på desse turane. På desse turane vil me stille med nødvendig utstyr som stegjern, tau og sele etc. 

Merk at uforutsette hendingar som er utanfor Vinjerocks kontroll ikkje gjev krav på refusjon for allereie betalte aktivitetar.