Lågterskeltur til Sløtafjellet

torsdag 18.07 kl. 10.00
Sløtafjellet

Lågterskeltur til Sløtafjellet 

Dette er turen for deg som vil ha ein fin tur som ikkje krev alt av deg eller dagen.

Bli med på ein kortare tur der me går til ein av toppane i nærleiken av Eidsbugarden. Det einaste du må gjera er å ta med klede, vatn, snacks og møte opp ved Turinformasjonen klokka 10.00. Torsdag går turen via Sløtatjern, opp til det fine utsiktspunktet på Sløtafjellet og ned att til Eidsbugarden. Turen tek rundt tre timar. Denne turen er tilrettelagt for rullestolbrukare, sei ifra til turleder så fikses ein terrengstol!

Til info: Turen er beregna til ca. 3-4 timer med ganghastigheit på 3 km/t. Tidsbruk vil sjølvsagt avhenge av vær- og gruppeforhald. Gje beskjed til turleiar(ar) om du har behov for tilpasninger på turen.

Antal plassar: Fyrstemann til mølla

Pris: Gratis

Tidspunkt:

  • torsdag: 10:00 - 14:00

Utstyr:

  • Matpakke/snacks
  • Stor flaske med vatn
  • Gode tursko
  • Varme klede (vind- og vanntett skalljakke, lue, votter, buff, ullundertøy, ullsokker)
  • Sitteunderlag
  • Solbriller og solkrem

Oppmøte: Over vegen frå turinformasjonen, skilt med "Møteplass" 15 minutter før avgang.

Turen er i regi av DNT ung

 

Gradering av turar

Grøn (Enkel): Dette er stort sett korte og enkle turar som passar for alle, utan krav til spesielle ferdigheter eller utstyr. 

Blå (Midddels): Dette er turar som passer for deg som har grunnleggjande turferdigheter og er i normal fysisk form.

Raud (Krevande): Turar merka med raudt passer for erfarne turgåere, med god utholdenhet. Turane krev ofte gode tursko og bekledning. 

Svart (Ekstra krevande): Dette er turar som passar for erfarne fjellfolk, med god fysikk, styrke og utholdenhet. Gode tursko og bekledning trengs på desse turane. På desse turane vil me stille med nødvendig utstyr som stegjern, tau og sele etc. 

Merk at uforutsette hendingar som er utanfor Vinjerocks kontroll ikkje gjev krav på refusjon for allereie betalte aktivitetar.