Falketind - pionerruta

Tur Falketind 20140718 0436

Falketind - Pionerruta

Turen startar frå Koldedalen og den fyrste etappen til foten av foten av Falkebreen er rimeleg lett. Her tek vi på oss breutstyr (breen kan vera relativt rufsete), og set kursen mot Falketinden over breen. Vi går av breen omtrent midt under lågste punkt av ryggen under Falketind. Her held pionerruta fram med enkel klyving. Det er aldri vrien fjellklatring på turen, men det er såpass luftig at vi nyttar tau. Den siste biten mot toppen er som ei sjarmøretappe til toppen som ruvar 2068 moh. 

Ting Falketind - Pionerruta

Gradering: Svart 

Plassar: 4 per tur 

Pris: 3200,-

Tidspunkt: 

  • Torsdag 08:00 - 18:00
  • Fredag 08:00 - 18:00

Utstyr:

  • Fjellstøvlar
  • Turklede
  • Mat og drikke

Viktig å ha gode fjellsko som går over ankelen og har stiv sole. Dette for best mogeleg sikkerheit. Elles, stiller vi med alt naudsynt bre- og sikringsutstyr.

Oppmøte: Den store parkeringsplassen ved Fondsbu, det er felles avreise frå festivalområdet og inn i Koldedalen med bil.

Turen er i regi av Tyin Aktiv.

Gradering av turar

Grønn (Enkel): Dette er stort sett korte og enkle turar som passar for alle, utan krav til spesielle ferdigheter eller utstyr. 

Blå (Middels): Dette er turar som passer for deg som har grunnleggjande turferdigheter og er i normal fysisk form.

Raud (Krevande): Turar merka med raudt passer for erfarne turgåere, med god utholdenhet. Turane krev ofte gode tursko og bekledning. 

Svart (Ekstra krevande): Dette er turar som passar for erfarne fjellfolk, med god fysikk, styrke og utholdenhet. Gode tursko og bekledning trengs på desse turane. På desse turane vil me stille med nødvendig utstyr som stegjern, tau og sele etc. 

Merk at uforutsette hendingar som er utanfor Vinjerocks kontroll ikkje gjev krav på refusjon for allereie betalte aktivitetar.